Najlepšie prírodné antioxidanty v potravinách – prejedzte sa k zdraviu!

Posledné roky získavajú najlepšie prírodné antioxidanty v potravinách dosť pozornosti. Postupne prichádzame na to, že nám môžu skutočne pomôcť. Čo teda jesť, keď chcete mať v jedálnom lístku viac antioxidantov?

Najlepšie prírodné antioxidanty v potravinách – prejedzte sa k zdraviu!

Antioxidanty pre celú rodinu

Čo to vlastne je? Laicky povedané sú to malí bojovníci, ktorí pomáhajú ničiť voľné radikály. Môžete poznať tiež pojem oxidačný stres. Prečo nám voľné radikály vadia? Keď je ich v tele veľa, býva to príčinou mnohých zdravotných problémov alebo chorôb. Neberte to však tak, že keď budete jesť veľa antioxidantov, voľné radikály sa zničia a vy už nikdy nebudete doma chorí. Také jednoduché to bohužiaľ nie je.

Antioxidanty považujme za niečo, čo rozhodne patrí do pestrej skladačky nášho zdravia. Čím viac dielikov dáme dohromady, tým bude naša imunita odolnejšia.

Pretože ide o prirodzenú látku, ktorá sa vyskytuje v bežnej strave, sú antioxidanty vhodné pre všetky vekové kategórie. Kde teda hľadať prírodné antioxidanty v potravinách? A sú medzi nimi aj také, ktoré majú rady deti?

Nechajte sa viesť farbami

Poznáme mnoho druhov antioxidantov a v tomto článku sa zameriame na tú najjednoduchšiu cestu: antioxidanty v ovocí.

Často sú totiž súčasťou farbív, ako je napríklad známy karotén. A veľakrát nám napovie aj veľkosť ovocia, pretože všetky malé farebné bobuľky a plody sú veľkou zásobárňou antioxidantov. Celá rodina si tak môže pochutnávať na čučoriedkach, černiciach, malinách a brusniciach tak často, ako to len to ide. Ak chcete skúsiť niečo netradičné, odporúčame rakytník alebo morušku, tá je známa hlavne v Škandinávii. 

Najlepšie prírodné antioxidanty v potravinách získame aj inde: v zelenom čaji, korení, nechtíku lekárskom a iných bylinkách či v zázvore.

Na čo ďalšie sú dobré?

Antioxidanty pomáhajú udržať organizmus vitálny a mladý. Proti starnutiu však pomáhajú aj zvonka. To ocenia hlavne unavené mamičky, ktoré si chcú zachovať sviežu pleť. Antioxidanty preto obsahujú kozmetické prípravky s anti-aging efektom.

Ak sa pozrieme na vec z ďalšieho uhlu pohľadu, zistíme, že antioxidanty sú aj skvelými konzervačnými látkami. Používajú sa pri trvanlivých potravinách, výživových doplnkoch, kozmetike alebo líčidlách preto, že sa vďaka nim dlho zachová farba, chuť, vôňa alebo iná vlastnosť. 


OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pre celú rodinu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa