Ako zlepšiť zrak detí a ako sa cvičí očná joga pre deti?

Vďaka zraku získavame 80 % všetkých informácií. Vyvíja sa do 7 rokov veku dieťaťa a môžeme k tomu prispieť aj my sami. Ako zlepšiť zrak detí pomocou cvičenia či omega-3?

Ako zlepšiť zrak detí a ako sa cvičí očná joga pre deti?

Nespoliehajte iba na pediatra

Pri pravidelných preventívnych prehliadkach by nemalo chýbať vyšetrenie zraku až do dospelosti. Hoci sa zrak vyvíja do 7 rokov, určité zmeny prebiehajú aj neskôr a definitívne končia s príchodom dospelosti. Času u pediatra ale nie je nazvyš a navyše nie každé dieťa je zakaždým ochotné spolupracovať. Preto si všímajte zrak vašich detí hlavne doma. Postupovať môžete podobne, ako u lekára. Ukazujte mu obrázky alebo číslice a písmená a v neskoršom veku napríklad rôzne veľkosti slov. Veľmi dôležité je aj precvičovanie farieb a tvarov.

hrajúce sa dievčatko - ilustračný obrázok

Tablety a mobily škodia nielen kvôli modrému svetlu

Dnes už sa mu nedá vyhnúť, pretože sa v školách stali počítače a tablety neoddeliteľnou súčasťou výučby. U detí ale prispievajú k rozvoju krátkozrakosti. Okrem toho vyžarujú veľmi silné modré žiarenie, aj keď nám to možno tak nepripadá. Pre oči vôbec nie je šetrné a navyše je neprirodzené aj pre mozog.

Nesmierne dôležité je striedať dobu pri monitore s pobytom vonku (nie vo vnútri). Iba vonku sa zmení ostrenie oka a môže sa uvoľniť. Princíp spočíva v tom, že do obrazovky sa pozeráme zblízka a oči musia veľa pracovať. Vonku sa pozerajú do diaľky a práve táto vzdialenosť hrá kľúčovú úlohu. Práve tieto zmeny v tom, na čo sa pozeráme, sú cestou, ako zlepšiť zrak detí aj dospelých.

Vitamín A na oči je dobré konzumovať s tukom

Najdôležitejším vitamínom pre zrak je vitamín A. Podieľa sa na ochrane rohovky, pomáha pri riešení suchých očí a hrá dôležitú úlohu v celom procese videnia a rozlišovania farieb. Vitamín A je zároveň antioxidant, ktorý chráni bunky pred oxidatívnym stresom. Najaktívnejšia forma vitamínu A je retinol, ktorý nájdeme hlavne vo vnútornostiach.

Pamätajte na to, že vitamín A je rozpustný v tukoch, preto je vhodné užívať ho spolu s nimi. Vyberte si napríklad rybí tuk pre deti obohatený o vitamín A. Vďaka tomu nájdete omega-3 a vitamín A v jednej kapsule.

Omega-3: kľúčové zložka pre vývoj zraku

Nenasýtené mastné kyseliny omega-3 sú nevyhnutnou živinou pre vývoj mozgu, nervovej sústavy a zraku. To všetko spolu súvisí, pretože vďaka nervom dokáže mozog spracovať to, čo vidíme. Bez účasti mozgu by sme nerozoznali farby, svetlo a tmu, a už vôbec nie udalosti, ktoré práve sledujeme. Vývoj zraku ako takého začína už v maternici.

počas tehotenstva tak môžeme začať pracovať na tom, aby malo bábätko všetky potrebné živiny pre vývoj zraku. Omega-3 by však mamičky nemali užívať len kvôli dieťaťu, ale aj pre svoje vlastné zdravie. Náš organizmus si ich totiž sám nevytvára.

Očná joga pre deti, ktorú si môže zacvičiť celá rodina

Očná joga je nielen relaxačná technika. Pomáha akomodácii oka a je skvelá pre okohybné svaly. Cvičte ju zásadne bez okuliarov a bez kontaktných šošoviek.

Je výborné začať najprv uvoľnením hlavy a krčnej chrbtice: zavrite oči a kývajte hlavou zo strany na stranu a spredu dozadu.

  • Pohybujte očami hore a dole, opakujte 10x.
  • Pohybujte očami zľava doprava, opakujte 10x.
  • Rovnaký pohyb urobte tiež šikmoz pravého dolného rohu do ľavého horného a naopak.
  • Nasleduje krúženie očami v smere hodinových ručičiek, následne proti smeru. Na každú stranu 5x.

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pre celú rodinu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa