Jedálniček pri dojčení alebo spokojné dieťatko - spokojná mamička

Aby malo bábätko spokojné bruško bez bolestí, je potrebné prispôsobiť aj jedálniček pri dojčení. Viete, ktoré potraviny si môžete dopriať a ktorým sa naopak vyhnúť?

Jedálniček pri dojčení alebo spokojné dieťatko - spokojná mamička

Materské mlieko ako alfa a omega správneho vývoja

Materské mlieko je to najlepšie, čo môžete svojmu drobčekovi dopriať. Má optimálne zloženie, ktoré umožňuje ľahké trávenie a vstrebávanie živín. Viete, čo všetko sa v tejto zázračnej tekutine ukrýva? Bielkoviny, tuky, sacharidy, minerály, vitamíny, ale aj stopové prvky. Skrátka všetko, čo potrebuje každý malý človiečik pre správny a prirodzený vývoj.

Vyvážená strava ako základ úspechu

Všetko, čo skonzumujete, sa môže odraziť na kvalite mlieka a následne aj na spokojnosti bábätka.

Jedálniček dojčiacej mamičky by mal obsahovať najmä dostatočné množstvo bielkovín.

Získate ich z chudého mäsa, vajec alebo kyslých mliečnych výrobkov. Netreba sa vyhýbať ani komplexným sacharidom, tie majú v skladbe jedálnička tiež svoje čestné miesto. Pochutnať si môžete na cereáliách alebo čerstvom ovocí.

Tuky majú zelenú

Nebojte sa tukov, ak budete vyberať tie správne, nie je potrebné sa im vyhýbať. Čo napríklad olivový olej? Je nielen chutný, ale skvelý pre studenú aj teplú kuchyňu. A ak si radi pochutnáte na šalátoch, skúste ich zaliať ľanovým olejom, ktorý je plný enzýmov a minerálov. A aj tentoraz musíme spomenúť nenasýtené mastné kyseliny omega 3 a 6. Nájdete ich napríklad v morských rybách alebo vlašských orieškoch.

Potraviny, ktorým je lepšie sa vyhnúť

To, čo nadúva nás dospelých, bude pravdepodobne o to viac trápiť brušká tých najmenších. Nejeden uplakaný deň vám môže priniesť konzumácia čerstvého bieleho pečiva, strukovín, alebo karfiolu, či kelu. Rovnako tak sú nevhodné slané a štipľavé jedlá plné čili a korenia alebo sladkosti plné rafinovaného cukru a umelých farbív.

Dostatočný pitný režim

Je dôležitý rovnako ako jedálniček pri dojčení. Teplé čaje, najmä tie na podporu dojčenia, sú ideálne. Vyhnite sa ale čiernym a zeleným čajom a káve, ktoré obsahujú veľké množstvo kofeínu a môžu spôsobiť podráždenosť aj nepokojný spánok vášho bábätka. Rovnako je to s alkoholom, ktorý je nielen po dobu tehotenstva, ale aj počas dojčenia, úplne tabu.

Netrápte sa, keď to nejde prirodzenou cestou

Snažíte sa akokoľvek a stále nejde dojčenie podľa vašich predstáv? Niekedy nám nemôže byť súdené všetko, a tak môžu nastať situácia, kedy mamička materské mlieko nemá alebo je dojčenie komplikované. V takom prípade je na mieste vyhľadať laktačného poradcu či poradkyňu, ktorí sú odborníci a určite vám budú vedieť pomôcť.
 

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pre celú rodinu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa