Ako správne dopĺňať vitamín D3 pre deti

Hľadáte osvedčený zdroj Déčka pre svoje deti? V tomto článku sa dozviete, kedy sa tvorí vďaka slnku a v akých prípadoch je vhodné dopĺňať vitamín D3 pre deti.

Ako správne dopĺňať vitamín D3 pre deti

Déčko máme zo slniečka len v obmedzenej miere

Samotné slnko nám vitamín D3 neposiela. Tvorí sa v našej koži (ale aj v koži iných živočíchov), keď na ňu dopadajú slnečné lúče. Keďže tomuto procesu bráni oblečenie a prípadne kozmetické prípravky na ochranu pred slnkom, máme celkom málo priestoru na to, aby sa vitamín D tvoril týmto najprirodzenejším spôsobom. 

Od jesene do jari by sme ho preto mali dopĺňať navyše. Okrem nedostatku slnka v tomto období je imunita detí vystavená zvýšenému stresu – a o to viac potrebujú vitamín D3. 

Poznáte zdroje vitamínu D? 

Tým najbohatším sú tučné ryby a najmä rybí olej. Tie ponúkajú ešte jednu veľkú výhodu: okrem vitamínu D3 je v ňom pre deti aj množstvo cenných omega-3 kyselín. Vitamín D sa v menšom množstve nachádza aj v hubách, vajciach alebo mliečnych výrobkoch. Museli by sme ich však skonzumovať veľa, aby sme získali potrebnú dennú dávku. 

Najlepším spôsobom doplnenia vitamínu D sú ryby. Deti a dospelí by ho mali konzumovať 3-krát týždenne.

Obávate sa, že sa vám nepodarí jesť ryby dostatočne často?

Nájdite si kvalitný doplnok s rybím olejom. Dodá vám vitamín D aj omega-3. Pre deti sú jednoznačne najlepšie ochutené kapsuly, aby si ani neuvedomili, že konzumujú rybí výrobok. U malých detí je vhodné obsah kapsuly vytlačiť na jazyk, pretože ešte nemusia byť schopné prehltnúť celú kapsulu. 

Zdroj omega-3 mastných kyselín

Čo si môžem odniesť z tohto článku?

Od jesene do jari, kedy je málo slnečného svetla, máme veľký nedostatok vitamínu D3. Nie je náhoda, že v lete zvyčajne nebývame prechladnutí - naša imunita má dostatok déčka. Vitamín D3 by si mala dopĺňať celá rodina, a to tak kvôli imunite, ako aj na silné kosti a zuby. 

Vitamín D3 pre deti sa podobne ako omega-3 nachádza najmä v rybom oleji. Ďalší dôvod, prečo zaradiť ryby do svojho jedálnička aspoň trikrát týždenne! 
 

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pre celú rodinu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa