Rybí olej pre deti: dôležitý je pomer kyselín EPA a DHA

Ako si vybrať ideálny rybí olej pre deti? Kľúčovú úlohu zohráva to, koľko jednotlivých mastných kyselín obsahuje. Spoločne sa pozrieme na to, ako sa jednoducho zorientovať.

Rybí olej pre deti: dôležitý je pomer kyselín EPA a DHA

Rybí olej pre deti obvykle kupujeme kvôli vitamínu D a omega-3

Je to ich najlepší a navyše aj prírodný zdroj. Vitamínu D majú deti okrem leta vo všeobecnosti málo a je dôležitý na vývoj kostí a podporu imunity. Omega-3 mastné kyseliny zase podporujú vývoj mozgu, srdca a zraku a sú výborné na rozvoj kognitívnych funkcií.

Ani omega-3 nemáme dostatok – Slováci jedia málo rýb a z iných potravinových zdrojov ich nemožno dostať v potrebnom množstve.

Pokiaľ ste sa rozhodli zaobstarať pre svoje deti rybí olej, máte veľkú pochvalu! Už za starých čias totiž platilo, že pre zdravie je veľmi cenný! 

Prečo zohráva úlohu pomer mastných kyselín?

Omega-3 mastné kyseliny sú zdravé tuky, ktoré môžeme ďalej rozdeliť na kyseliny EPA a DHA. Každá z týchto kyselín je prospešná inak. Kyselina EPA je výborná hlavne pre dospelých – podporuje srdce. Deti ju, samozrejme, potrebujú tiež, avšak omnoho užitočnejšia je pre nich kyselina DHA, ktorá sa podieľa na vývoji mozgu a nervovej sústavy. Pri výbere rybieho oleja pre deti hľadajte taký, v zložení ktorého prevažuje kyselina DHA. 

Kyselina DHA prospieva už v prenatálnom období, kedy sa mozog ešte len vyvíja. Omega-3 by preto mali užívať aj nastávajúce a dojčiace mamičky! 

Čoho by mal rybí olej pre deti obsahovať najviac?

Určite je to pestrá škála vitamínov. Ako prvý spomeňme vitamín D – ten získavame zo slnka, ale iba vtedy, keď je mu vystavená naša pokožka. Keď sme oblečení, je to pre tvorbu vitamínu D prekážka. A nakoľko potravinových zdrojov Déčka nie je veľa (tým hlavným je rybí tuk), je vhodné ho dopĺňať navyše. Okrem neho sú pre deti prospešné vitamíny C, A a E. 

Mnoho rodičov rieši, či budú ich deti chcieť rybí tuk užívať. Jednoducho sa to dá vyriešiť napríklad rybím tukom v kapsulách s ovocnou príchuťou. Deti skrátka nemajú dôvod ho odmietať – pekne vonia a dobre chutí, ale predovšetkým je plný zdravia!

Deti konzumujúce pokrm

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pre celú rodinu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa