V čom je vitamín D? Najbohatší zdroj je rybí tuk! Skúsite ho?

Zdravotným benefitom rybieho tuku sa iná potravina nevyrovná. Ide doslova o superpotravinu plnú omega-3 a Déčka. V čom je vitamín D okrem toho pokladu z mora?

V čom je vitamín D? Najbohatší zdroj je rybí tuk! Skúsite ho?

Na rybí tuk sme načas zabudli

Možno kvôli tomu, že užívať zapáchajúcu tekutinu na lyžičku naozaj nebolo príjemné. Ľudia sa snažili nájsť niečo, čo by malo podobné účinky, ale dalo by sa to konzumovať s menším odporom. To sa príliš nepodarilo, a tak je rybí olej späť. Nebojte sa, dnes už bez rybej pachuti!

Ideálne je konzumovať morské ryby 2-3x týždenne alebo celej rodine dopriať rybí tuk.

Plnohodnotný zdroj vitamínu D i omega-3

Rybí tuk sa vždy užíval kvôli vysokému obsahu vitamínu D na podporu imunity. V časoch núdze nebola iná možnosť. Ani dnes však nenájdeme taký dobrý zdroj Déčka. A v čom nám vlastne prospieva? Je vynikajúce na kvalitu kostí a zubov, nakoľko pomáha telu hospodáriť s vápnikom. To je dôležité pri deťoch vo vývine, ale aj u dospelých a seniorov, ktorým ide o to, aby si udržali pevné kosti čo najdlhšie. 

Ešte viac si rybí olej ceníme kvôli omega-3 nenasýteným mastným kyselinám. Tie podporujú vývoj mozgu u detí a udržanie jeho kondície v dospelosti, ďalej sú dôležité na srdce a dobrý zrak. 

V čom je vitamín D?

Okrem rybieho tuku sa môžeme bližšie pozrieť na ďalšie živočíšne zdroje: mliečne produkty a vajíčka. Čím sú kvalitnejšie (z bio produkcie), tím viac vitamínu D obsahujú. Avšak pozor – denne by sme museli zjesť niekoľko vajíčok, aby sme dosiahli potrebnú dennú dávku vitamínu D. 

lososové filé

V rastlinnej ríši nenájdeme veľa toho, v čom je vitamín D. Sú to napríklad huby. Ani tie bohužiaľ nejeme často a vo väčšej miere. Momentálne sa pozornosť zameriava aj na lišajník, z ktorého sa vitamín D extrahuje. Zatiaľ toho o tejto metóde veľa nevieme.

Deťom dopĺňajte vitamín D v rybom tuku

Ako sme už spomenuli, rybí tuk okrem Déčka obsahuje aj omega-3. U detí sa vždy vyplatí nájsť produkt, ktorý bude mať viac účinných látok. S jednou kapsulou tak podporíte imunitu, rast kostí a zubov, vývoj mozgu a ešte deťom dodáte základné vitamíny. 

Také sú aj OmegaMarine Rybičky. Majú tvar rybky a v želatínovom obale nájdete koncentrované omega-3 s ovocnou príchuťou. Pre deti je to veľmi zábavné a chutné, a tak sa nestáva, že by tento výživový doplnok odmietali.  
 

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pre celú rodinu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa