Detské vitamíny na imunitu. A niečo navyše…

Všetci rodičia majú o svoje deti starosť a chcú pre nich to najlepšie. To platí aj pre ich zdravie a podporu imunity. V súčasnosti, keď sú deti vystavené mnohým výzvam, je dôležité zaistiť im dostatok vitamínov a živín pre obranu organizmu. Ale nielen tú. V tomto článku sa pozrieme na kľúčové zložky, ktoré by nemali v detských vitamínoch na imunitu chýbať, aj na to, čo môžu ponúknuť navyše.

Detské vitamíny na imunitu. A niečo navyše…

Potrebu podporiť obranyschopnosť pomocou detských vitamínov na imunitu si mnoho z nás spája s príchodom jesenných čľapkaníc a tuhej zimy. Ale zatiaľ čo epidémie chrípky spravidla skutočne prebiehajú v chladnejších mesiacoch, v lete sa zvyšuje riziko iných chorôb. 

Vitamín D: dôležitý na imunitu i pre kosti 

Vitamín D je známy svojou schopnosťou podporovať imunitný systém. Aj keď môžeme mať pocit, že v lete tento „slnečný“ vitamín nepotrebujeme, jeho nedostatok nie je žiadnou výnimkou ani v teplejších mesiacoch. Vitamín D nielenže hrá rolu v rámci imunity, ale zároveň podporuje normálne vstrebávanie a využitie vápnika a fosforu, a tým pomáha udržiavať zdravie kostí a zubov. Ďalej prospieva svalom a podieľa sa na procese delenia buniek. 

Vitamín A: podpora imunity i zraku

Vitamín A je kľúčovým hráčom, ktorý by v detských vitamínoch na podporu imunity nemal chýbať. Tento vitamín hrá dôležitú rolu pri normálnej funkcii imunitného systému a podieľa sa na procese špecializácie buniek. 

Vitamín A navyše podporuje zrak i zdravie v detskom veku veľmi namáhanej pokožky. 

Pretože pre deti je dôležitý nielen príjem minerálnych látok, ale tiež ich dostatočné vstrebávanie a využiteľnosť, nemôžeme nespomenúť ďalší bonus vitamínu A. Tým je jeho súvislosť s metabolizmom železa, ktoré okrem iného hrá dôležitú rolu pri tvorbe červených krviniek a samotné je podstatné na podporu imunity. 

Detské vitamíny na imunitu aj s minerálmi

Zinok je vzácny stopový prvok, ktorého priaznivé účinky sú známe už od staroveku. Ak nám množstvo zinku prijaté zo stravy nestačí, je vhodné ho doplniť nielen kvôli podpore imunity, ale tiež pozitívnemu vplyvu na rozpoznávacie funkcie a metabolizmus mastných kyselín, bielkovín aj už spomínaného vitamínu A. 

Účinky na imunitu ale boli preukázané aj pri ďalších minerálnych látkach, napríklad medi alebo seléne. 

Tipy, ako na imunitu detí

  1. Kam nechodí slnko, tam chodí lekár – buďte s deťmi čo najviac na čerstvom vzduchu a v prírode. Ako sa hovorí, nie je zlé počasie, len zlé oblečenie. A jesenné alebo jarné striedanie teplôt potom imunitu vášho dieťaťa nezaskočí.
  2. Jedálny lístok detí by mal byť pestrý, s dostatkom tukov s prevahou omega-3 mastných kyselín, ale tiež bielkovín a komplexných sacharidov. 
  3. Detské výživové doplnky na imunitu sú skvelým spôsobom, ako obohatiť jedálny lístok o dôležité látky. Ich výhodou je okrem iného to, že môžu obsahovať kombinácie látok, ktoré vzájomne podporujú svoju vstrebateľnosť a znižujú tak riziko, že telo nebude vedieť látky využiť.
  4. Po zábave odpočinok – imunitu pozitívne ovplyvňuje aj dostatok kvalitného spánku. Dbajte na to, aby dieťa chodilo spať v rovnaký čas a v prípade náročnejšieho režimu počítajte aj s kratším „poludňajším pokojom“.
  5. Raz a dosť – pre detskú imunitu je veľmi náročné opakovanie infekcií počas jednej sezóny. K tomu môže dôjsť hlavne vtedy, ak dieťa chorobu nedolieči a vráti sa do „premoreného“ škôlkárskeho alebo školského kolektívu skôr, než je vhodné. Aj keď to môže byť z organizačného hľadiska zložité, snažte sa preto ponechať dieťa v pokoji tak dlho, ako je potrebné.


Zdroje:

https://esipa.cz/sbirka/sbsrv.dll/sb?DR=SB&CP=32012R0432


OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pre celú rodinu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa