Aké vitamíny brať v tehotenstve? Prinášame jednoduchý prehľad!

Tehotenstvo je jedným z najkrajších období v živote ženy. Je až neuveriteľné, ako sa telo stihne počas 9 mesiacov zmeniť a zhmotniť lásku do fyzickej podoby – bábätka. Práve počas tehotenstva je najdôležitejšie dbať na správnu životosprávu, aby mamička ani dieťatko netrpeli a aby sa obom dobre darilo. Čítajte ďalej a dozviete sa, aké vitamíny brať v tehotenstve a prečo.

Aké vitamíny brať v tehotenstve? Prinášame jednoduchý prehľad!

Nepodceňte prípravu 

Možno si hovoríte, kedy je ten správny čas začať s vitamínmi. Názov vitamínov pre tehotné je mnohokrát mätúci a mohlo by sa zdať, že ideálny čas je začať vo chvíli, keď sa vám na tehotenskom teste ukážu dve čiarky. Najlepšie ale urobíte, ak s vitamínmi začnete už v čase, kedy sa rozhodnete rozšíriť rodinu. 

Prvé mesiace sú kľúčové 

Vedeli ste, že vo vývoji bábätka sú najdôležitejšie práve prvé tri mesiace? Pritom telo väčšinou radostnú novinu o príchode malého drobčeka do poslednej chvíle tají a nechce ju prezradiť. Preto, ak začnete so správnou životosprávou a doplňovaním vitamínov a minerálov už vo fáze plánovania potomka, vaše telo bude perfektne pripravené a vyživené a vy si budete môcť s pokojným svedomím oddýchnuť, vediac, že ste urobili maximum. 

Jesť za dvoch? 

Tiež už ste vo svojom okolí počuli, že zjesť nedeľnú sviečkovú s ôsmimi knedle alebo dvojitú porciu hranoliek je v poriadku, pretože jete za dvoch? Nie je to celkom tak. Samozrejme, chute sú všemocné a dôležité je, aby sa budúca mamička cítila vo fyzickej aj duševnej pohode. Občasné zhrešenie je preto povolené 😉 Ale prejedanie sa fast foodom a nezdravým jedlom nie je to pravé. Jesť za dvoch v tom správnom poňatí totiž znamená jesť 2x viac živín. 

A aké vitamíny určite treba brať počas tehotenstva? 

Vitamín D3 – Déčko má pozitívny vplyv na imunity mamičky a bábätka a pomáha telu prirodzene vstrebávať a viazať vápnik. Určite vám nemusíme hovoriť, ako sú najmä v poslednom trimestri zaťažované práve kosti. 

Omega-3 – Viete, že až polovica mamičiek má nedostatok nenasýtených mastných kyselín omega-3? Pritom práve rybí tuk prospieva predovšetkým mozgu, srdcu a zraku. A práve vývoj mozgu dieťatka beží naplno už v 6. týždni. V kombinácii s vitamínom D3 ich nájdete v rybách a rybom tuku. 

Vitamín E – Éčko je známy antioxidant. Chráni naše bunky pred oxidatívnym stresom. No a tiež je nazývaný aj vitamínom plodnosti či lásky. 

Vitamín B9 – Tento vitamín možno poznáte pod označením kyselina listová. Práve tá pomáha v tom, aby sa bábätko dobre vyvíjalo. Hoci ju nájdete v zelenine, je ťažké zjesť jej také množstvo, ktoré by ste denne mali prijať a je dobré dopĺňať kyselinu listovú vo forme výživových doplnkov. 

Znie to zložito? Nebojte. Dnes na trhu existujú prípravky, ktoré sú ako stvorené pre budúce mamičky. Niektoré sú navyše kombinované s esenciálnymi mastnými kyselinami, ktoré prispievakú k udržaniu dobrého zraku a normálnej činnosti mozgu bábätka. 

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pre celú rodinu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa