Omega-3 ovplyvňujú vývoj bábätka v brušku

Aj keď sa na to upozorňuje už roky, nie každá mamička o tom vie. Omega-3 sú živiny, ktoré si naše telo nevytvára, napriek tomu sa bez nich nezaobíde. Pozrime sa na to, ako ovplyvňujú vývoj bábätka v brušku.

Omega-3 ovplyvňujú vývoj bábätka v brušku

Čo sú to omega-3 mastné kyseliny?

Ide o súčasť tukov a laicky povedané, ide o tzv. zdravé tuky. Určite viete, že existujú tuky, ktoré sú zdraviu škodlivé, najmä pokiaľ ide o kombináciu tučného mäsa alebo vyprážaných jedál. Existujú však aj tuky prospešné – napríklad práve omega-3 mastné kyseliny, ktoré nájdeme hlavne v rybom tuku. Pre ženy je veľmi dôležité vedieť aké vitamíny brať v tehotenstve.

Omega-3 prospievajú srdcu, podieľajú sa na vývoji mozgu a nervovej sústavy a sú vynikajúce pre naše oči. A čo sa rybieho tuku týka, ten navyše obsahuje aj vitamín D na podporu imunity.

Ako omega-3 ovplyvňujú vývoj bábätka v brušku?

Mastné kyseliny sa koncentrujú v určitých častiach tela – v obaloch nervových buniek alebo napríklad na sietnici oka. Podieľajú sa na regenerácii týchto tkanív, ale hlavne už na ich samotnom vývoji. Najdôležitejšie ľudské orgány vznikajú už počas prvých týždňov tehotenstva, kedy ich plod čerpá z tela matky. Teda v prípade, že ona sama má dostatok omega-3.

Mamičky, myslite na to, že omega-3 potrebuje nielen bábätko, ale i vaše telo!

Až polovica žien má nedostatok mastných kyselín.

To hovoria štatistiky z pôrodníc. Je známe, že omega-3 sa dostávajú do materského mlieka a svoju úlohu zohrávajú aj po pôrode. A neskôr po celý život. Neexistuje totiž obdobie, kedy by sme ich nepotrebovali. Počas tehotenstva a detstva pomáhajú vývoju mozgu, v dospelosti a v starobe oceníme skôr ich vplyv na srdce a cievy. A opäť je treba zopakovať, že pri tehotenstve a dojčení je dôležité dbať na zvýšený príjem omega-3!

omega-3 rybičky

Ako doplniť omega-3 u starších detí? 

Pre škôlkarov je ideálny rybí tuk s ovocnou príchuťou, ktorý vyvoláva dojem, že ide skôr o sladkú odmenu než o výživový doplnok. Staršie deti už obvykle nemajú problémy s prehĺtaním kapsúl s omega-3. V žiadnom prípade nemusíte mať obavy – rybí tuk na lyžičku je minulosť, žiaden zapáchajúci zážitok na vás už skutočne nečaká. Účinky a benefity pre zdravie však ostávajú!  
 

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pre celú rodinu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa