Obsahuje rybí tuk vitamín D? Áno a dokonca ide o jeho najlepší zdroj!

Hneď sa dozviete prečo. Okrem toho sa naučíte rozoznať skutočne kvalitný rybí tuk. Čo sa týka množstva, rybí tuk obsahuje vôbec najviac vitamínu D zo všetkých potravín. Tu je malý prehľad:

Obsahuje rybí tuk vitamín D? Áno a dokonca ide o jeho najlepší zdroj!
  • 1 kávová lyžička rybieho tuku obsahuje asi 1200 jednotiek vitamínu D3
  • 100 g porcia lososa obsahuje okolo 600 jednotiek vitamínu D3
  • 100 g vajec len 53 jednotiek a 100 g syra iba 20 jednotiek

Z toho vyplýva, že hoci poznáme veľa zdrojov vitamínu D, len ryby a rybí tuk obsahujú vitamín D v takej miere, ktorá je pre potreby organizmu postačujúca.

Výhoda č. 1: vitamín D je rozpustný v tukoch

Preto je rybí tuk absolútne perfektným zdrojom Déčka! Možno ste počuli o tom, že niektoré vitamíny sú rozpustné vo vode (o niečo ľahšie sa vstrebávajú, ale rovnako rýchlo sa z tela vylučujú) a iné v tukoch. S nimi je to zložitejšie, pretože pre ich využitie v organizme je skutočne potrebné prijímať ich spoločne s tukmi.

Rybí tuk vitamín D obsahuje celkom prirodzene, ale predovšetkým ide o tuk ako taký, takže získavate dve výhody v jednom.

Ako nám vitamín D prospieva?

Je nevyhnutný pre dobrú obranyschopnosť detí aj dospelých, aktivuje totiž bunky imunitného systému. Okrem toho napomáha ukladaniu vápnika do kostí a zubov – je teda dôležitý pre ich kvalitu. Určite viete, že vitamín D získavame aj vďaka slniečku. Tento proces však nie je taký jednoduchý, ako sa zdá. Aby sa vitamín D správne tvoril, je potrebné splnenie určitých podmienok.

hlásiace sa deti v škôlke

Na vitamín D zo slnka sa môžeme spoľahnúť predovšetkým v lete, od jesene do zimy by sme ale mali užívať rybí tuk a vitamín D takto dopĺňať.

Pri rybom tuku hľadajte predovšetkým čerstvosť

V tomto prípade hrá v kvalite veľkú úlohu. Nielen čo sa týka spotrebnej lehoty na obale, čerstvosť je zásadná už pri výrobe. V dnešnej dobe je našťastie možné nájsť taký rybí tuk, ktorý je od ulovenia ryby získaný do 75 minút!

Dokonca je možné kúpiť produkt aj podľa toho, aký rybí tuk obsahuje. Dostupný je napr. olej z lososa, z treščej pečene alebo zo zmesi mastných rýb.

Čo ďalšie obsahuje rybí tuk? Poklad zvaný omega-3

Okrem vitamínu D obsahuje rybí olej ešte jednu cennú živinu: omega-3 mastné kyseliny.

Tie sa podieľajú predovšetkým na vývoji mozgu a nervovej sústavy malých detí, ale podporujú aj zrak a srdiečko.
Omega-3 sú potrebné pre všetky vekové skupiny, po celý život. Aj dospelí a seniori môžu čerpať z rybieho tuku množstvo zdravotných benefitov!

Na rybí tuk sa ako overený zdroj vitamínu D a omega-3 rozhodne môžete spoľahnúť! Jeho užívanie je veľmi žiaduce. Máloktorá živina je takto univerzálna a prospešná! Ideálne je konzumovať ryby 3x týždenne alebo si dopriať rybí tuk v kapsulách.


 

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pre celú rodinu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa