Omega-3 pre deti? Trend užívania rybieho tuku sa vracia!

Medzi dobré a užitočné veci v minulosti patrilo podávanie rybieho tuku deťom v školách. Jeho účinky sú jednoducho výnimočné. Predovšetkým preto, lebo rybí tuk obsahuje omega-3 pre deti v tej najprirodzenejšej forme. Hovoríte si, že vaše deti by ho určite nejedli? Potom je tento článok určený vám:

Omega-3 pre deti? Trend užívania rybieho tuku sa vracia!

Babičky a učiteľky vedeli, čo robia

Na zážitok v podobe lyžičky s rybím olejom len málokto spomína v dobrom. Jeho užívanie bolo určite utrpením aj pre rodičov, ktorí ho deťom museli dávať, no zároveň dobre vedeli, že robia užitočnú vec. Rybí olej sa pre svoje účinky konzumuje už zhruba 400 rokov. Prímorské národy, ktoré mali prístup k väčšiemu množstvu rýb, boli zdravší než ľudia žijúci v oblastiach, kde sa rýb jedno menej. Postupom času sa začas spracovávať aj samotný rybí olej. Používal sa zvonka na rany a užíval sa aj vnútorne. 

Aké sú výhody rybieho tuku? Vďaka omega-3 pre deti a vitamínu D: 

  • podieľa sa na vývoji mozgu a nervovej sústavy
  • podporuje imunitný systém
  • napomáha k udržaniu zdravého srdca
  • je nevyhnutný pre zrak

Práve imunitný systém býva u malých detí podrobený mnohým skúškam. Stále sa rýchlo vyvíja a zároveň sa stretáva s mnohými podnetmi z detských kolektívov. Prečítajte si naše návrhy na oslabenú imunitu u detí. Veľmi odporúčame zamerať sa na zmienený vitamín D na podporu imunity.

Od rybieho oleja ku kvalitným omega-3

Doba pokročila a medzitým veda prišla na to, že účinnou látkou v rybom tuku sú nenasýtené mastné kyseliny omega-3 a vitamín D. Rybí olej patrí medzi najhodnotnejšie zdroje týchto látok. 

Za najväčší benefit môžeme považovať to, že už nie je treba užívať čistý rybí olej pre deti na lyžičke. Vyrába sa v kapsliach, ktoré sú buď celkom bez zápachu, alebo dokonca s ovocnou príchuťou. Naviac môžu byť omega-3 pre deti v kapsliach obohatené o vitamíny. Keďže menšie deti majú niekedy problém užívať viac tabliet, táto kombinácia omega-3 a s vitamínmi sa naozaj oplatí.V každom doplnku stravy starostlivo sledujte EPA a DHA - to sú kyseliny prospešné srdcu a mozgu. Je ale dôležité sledovať, ktorých je v produkte viac. Rybí tuk pre deti by mal byť viac zameraný na kyselinu DHA, ktorá podporuje zdravý vývoj mozgu a nervovej sústavy. Práve to je v prvých rokoch života kľúčové.

Prečo rastie obľúbenosť rybieho oleja pre deti? 

Práve kvôli omega-3 kyselinám. Čím viac sa javí, že ich vplyv na vývoj mozgu a nervovej sústavy, srdca a zraku je naozaj veľký. Imunitu detí a ich celkový vývoj odporúčame podporovať pomocou vitamínu D a omega-3 každý deň. Ľudia si tiež uvedomujú, že je dôležité konzumovať ryby. Bohužiaľ je v praxi celkom zložité ich pripraviť – čerstvé ryby nie sú v každom obchode a ich cena býva vysoká. Pre mnohých je prekážkou aj typická rybia aróma. To ale neznamená, že na ne musíme zabudnúť. Kvôli zdravotným benefitom omega-3 si doprajme aspoň rybí tuk v kapsuliach. V článku V čom je vitamín D sa venujeme rybiemu tuku viac.

Ako deťom do jedálničku zaradiť viac rýb?

Omega-3 sa podieľajú na vývoji už pred narodením!

Je preto naozaj dôležité, aby na ich príjem mysleli už budúce mamičky a dojčiace ženy. Ukázalo sa, že mnoho tehotných a kojacích žien trpí nedostatkom omega-3, a pritom prospievajú obom. V jedálničku by sa preto mali objavovať ryby 2-3x týždenne. Avšak pozor – niektoré druhy rýb nie je v tomto období vhodné konzumovať kvôli vysokému obsahu ťažkých kovov.

Vete, aké ryby v tehotenstve nie sú vhodné? Vyskúšať môžete aj rybí tuk.Rybí olej v tehotenstve je vynikajúcim zdrojom vitamín D, tak aj omega-3. Omega-3 totiž prestupujú aj do materského mlieka. Najdynamickejší vývin mozgu prebieha v rannom detstve. Práve v tom období sa naučíme najviac za celý život. 

Keby ste svojim deťom mali dopĺňať jednu vec, nech je to rybí olej pre deti s cennými omega-3 a vitamínom D!

Tehotná mamička

 

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pre celú rodinu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa