Rybí olej v tehotenstve je výborným zdrojom omega-3 i vitamínu D. Vyskúšate ho?

Každej budúcej mamičke je odporúčané obohatiť svoj jedálniček o väčšiu porciu živín, aby sa dobre darilo jej i bábätku. V tomto článku sa zameriame na rybí olej v tehotenstve, ktorý vo svojej oblasti nemá konkurenciu.

Rybí olej v tehotenstve je výborným zdrojom omega-3 i vitamínu D. Vyskúšate ho?

Prírodný, kvalitný a spoľahlivý

Na niekoho môže rybí tuk pôsobiť ako retro výživový doplnok. Malým deťom sa podával aj v obdobiach najväčšej núdze, kedy iné výživové doplnky prakticky neexistovali. Skrátka, vždy sme veľmi dobre vedeli, prečo rybí tuk podávať – je totiž skvelým zdrojom hneď dvoch základných látok: vitamínu D a omega-3. 

Omega-3 si ľudské telo nevyrába a po celý život by sme mu ho mali dodávať. Podporujú naše srdce, zrak, mozog i nervovú sústavu a u nastávajúcich mamičiek sú dôležité preto, že všetky tieto orgány sa u bábätka práve vyvíjajú. 

Vitamín D už každý pozná – je to základný vitamín na podporu imunity. Okrem toho však pomáha ukladať vápnik do kostí a to zohráva úlohu ako pre dieťa, ktorému sa kosti ešte len vyvíjajú, tak aj pre ženu, na telo ktorej sú počas tehotenstva zvýšené nároky. 

Rybí tuk je navyše úplne prírodný a pre telo prirodzený. Máloktorý výživový doplnok sa môže pochváliť tým, že je roky uverený naprieč generáciami

Ako užívať rybí olej v tehotenstve? 

Čo sa množstva týka, vždy to záleží na koncentrácii jednotlivých produktov. Dnes sa už totiž rybí olej neužíva na lyžičku, vyrába sa v kapsulách. Tie môžu byť  úplne bez príchuti v želatínovej tobolke, aby sa dobre prehĺtali alebo dokonca s ovocnou príchuťou v žuvacom variante (ten je ideálny aj pre malé deti). Rybí tuk užívajte počas celého tehotenstva a neprestávajte ani po pôrode. Cenné látky sa dostávajú do materského mlieka a bábätko z nich naďalej čerpá samé živiny.

Tehotná žena

Samotný vitamín D by sa mal užívať spolu s tukmi, nakoľko sa radí medzi vitamíny rozpustné v tukoch a lepšie sa tak vstrebáva. Táto starosť nám však pri rybom tuku v tehotenstve odpadá – produkt samotný už obsahuje tuk. 

Zamerajte sa na správny pomer omega-3

Pokiaľ chcete skutočne to najlepšie, potom sa v období tehotenstva a dojčenia zamerajte i na samotné zloženie omega-3 kyselín v rybom tuku. V tejto životnej fáze by v produkte mala prevažovať kyselina DHA, ktorá sa postará o správny vývoj mozgu bábätka. Okrem nej existuje aj kyselina EPA – tá je tiež veľmi prospešná, najmä pre ľudí v strednom veku, ktorým ide skôr o podporu srdca. 
 

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pre celú rodinu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa