Najlepšie vitamíny na imunitu? Hľadajte ich v hlbinách mora

Čože? Hľadať vitamíny v mori? To by robil asi málokto. Ale keďže jedným z najlepších vitamínov na imunitu je vitamín D, ktorý sa nachádza v rybom oleji je to vlastne veľmi rozumný nápad!

Najlepšie vitamíny na imunitu? Hľadajte ich v hlbinách mora

Podporte imunitu detí predovšetkým vitamínom D

Zo všetkých vitamínov je najsilnejší. Ľudské telo si ho vytvára samo, ak má dostatok slnka. V praxi to však znamená, že deti by sa museli opaľovať každý deň, čo je samozrejme nemožné

Vitamín D podporuje funkciu imunitného systému, avšak nemáme ho dlhodobo v zásobách. Myslite na to, aby ho vaše deti mali vždy dostatok.

Nájdete ho v rybách - najlepšie v tučných morských rybách alebo priamo v rybom oleji

9 z 10 osôb má nedostatok vitamínu D. Snažte sa, aby ste medzi ne tiež nepatrili. 

K Déčku pridajte Céčko

Títo dvaja priatelia sú najlepšími vitamínmi na imunitu. Zatiaľ čo vitamín D je rozpustný v tukoch, vitamín C je rozpustný vo vode. To znamená, že telo ho o niečo ľahšie čerpá zo stravy, ale zároveň je potrebné mať k nemu každodenný prístup. Prebytočný vitamín C sa priebežne vylučuje močom a telo ho neukladá. 

Vitamín C hľadajte v ovocí a zelenine. Vedeli ste, že citrusové plody vôbec nie sú hlavným zdrojom vitamínu C? Oveľa viac ho nájdete napríklad v šípkach, ktoré sú zadarmo.

deti na lúke

Rybí tuk je tekuté zlato

Viete prečo? Okrem vitamínu D totiž obsahuje aj veľké množstvo omega-3 mastných kyselín. Nielen deťom, ale aj dospelým prospievajú tak, že:

  • sa podieľajú na vývoji mozgu,
  • sú dôležité na funkciu nervového systému,
  • podporujú funkciu srdca,
  • sú živinou pre oči.

Pre deti sú omega-3 veľmi prospešné už od narodenia a dokonca už aj v prenatálnom období. Žiaľ, mnohé deti ryby nejedia – buď im nechutia, alebo im ich rodičia neponúkajú. Pre nich je dobrým riešením aspoň užívanie rybieho oleja pre deti. Žiadna iná potravina neobsahuje toľko vitamínu D a omega-3 zároveň.

O niečo cennejšie sú v tomto smere tučné morské ryby. Stále však platí pravidlo, že pestrosť zohráva dôležitú úlohu. Ponúknite svojim deťom všetky dostupné druhy rýb a môžete vyskúšať aj morské plody. Aj v nich nájdete rovnaké živiny.
 

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pre celú rodinu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa