Omega-3 mastné kyseliny v tehotenstve prospievajú mamičke aj bábätku

Aj napriek tomu štatistiky ukazujú, že až polovica žien má v materskom mlieku nedostatok omega-3. Odkiaľ ich čerpať, kedy s nimi začať a aké majú omega-3 mastné kyseliny v tehotenstve benefity?

Omega-3 mastné kyseliny v tehotenstve prospievajú mamičke aj bábätku

Telo si ich nedokáže vytvoriť samo

Omega-3 nenasýtené mastné kyseliny sú súčasťou zdravých tukov. Získavame ich výhradne zo stravy, v ľudskom tele sa nevytvára. Ich hlavným a predovšetkým spoľahlivým zdrojom sú ryby (rybí tuk). Našli by sme ich aj v rastlinných tukoch, teda olejoch, semienkach a orieškoch, má to však háčik.

Rastlinné omega-3 majú v organizme horšiu vstrebateľnosť a jednoducho by sme museli konzumovať veľké množstvo rastlinných tukov, aby sme naplnili odporúčanú dennú dávku omega-3.

Kedy začať užívať omega-3?

Pokiaľ ešte omega-3 nedopĺňate, začnete čo najskôr! Potrebuje ich totiž každý z nás po celý život. Omega-3 mastné kyseliny v tehotenstve sú o to dôležitejšie, pretože z nich má prospech nielen mamička, ale aj dieťa. Podieľajú sa na vývoji mozgu, zraku a nervovej sústavy približne od 6. týždňa tehotenstva, omega-3 teda ovplyvňujú vývoj bábätka v brušku. Majú jednu veľkú výhodu: dostávajú sa do materského mlieka, takže bábätko získava živiny aj počas dojčenia. 

V prvých rokoch života sú omega-3 prospešné najmä pre mozog, v dospelosti oceníme aj ich pozitívny vplyv na srdce a zrak. Mastné kyseliny preto potrebujeme počas celého života. Budúce mamičky by na to mali myslieť o to viac! 

Rybí tuk sa oplatí

V prvom rade je to prírodný a pre telo úplne prirodzený produkt. Vôbec najlepšie je často konzumovať tučné morské ryby, približne 2-3x týždenne. Pokiaľ je to problém, vyskúšajte priamo rybí tuk, pretože má hneď dve výhody:

  • Obsahuje omega-3, ktoré sú v organizme výborne vstrebateľné,
  • okrem toho je bohatý na vitamín D, ktorý podporuje imunitu.

Zdroje omega-3 mastných kyselín

S rybím tukom, ľudovo povedané, zabijete dve muchy jednou ranou. Užívať ho môžu už deti od 3 rokov, a pokiaľ si vyberiete rybí tuk v žuvacích kapsulách, nemusíte sa obávať problémov s prehĺtaním. OmegaMarine Rybičky majú dokonca ovocnú príchuť a pre deti sú zábavných spestrením jedálnička. 
 

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pre celú rodinu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa