Vitamíny pre deti od 3 rokov: ktoré z nich je dobré dopĺňať?

Výživové doplnky rieši snáď každý rodič. Nie vždy je ľahké zorientovať sa v nich. Prečítajte si, aké vitamíny môžete podávať pre deti od 3 rokov, a na ktoré z nich je potrebné sa prioritne zamerať.

Vitamíny pre deti od 3 rokov: ktoré z nich je dobré dopĺňať?

V tomto článku predpokladáme, že ide o zdravé deti bez špeciálnych potrieb. V inom prípade by mal užívanie výživových doplnkov vždy odporučiť lekár.

Začnite posúdením jedálnička svojho dieťaťa

Tabuľky, ktoré nám odporúčajú zloženie stravy pre malé deti, sú dobrá vec. Prax však býva úplne iná. Rodičia bojujú s tým, že niektoré potraviny deti nechcú jesť vôbec a iné by naopak chceli až priveľa. Vedeli ste, že na to, aby dieťa prijalo novú potravinu, je potrebné mu ju ponúknuť až 10-krát?

Strava detí by mala byť bohatá na rôzne druhy chudého mäsa a rýb. Ďalej na nesladené mliečne výrobky, zeleninu, ovocie a širokú škálu príloh – od obilnín až po strukoviny. Rozmanitosť zabezpečí, že vaše dieťa dostane celé spektrum vitamínov a minerálov, ktoré potrebuje.

Ktoré vitamíny pre deti od 3 rokov zohrávajú osobitnú úlohu?

Rozhodne je to vitamín D. Ovplyvňuje kvalitu kostí a zubov, ktoré sa v tomto období vyvíjajú. A predovšetkým podporuje správnu funkciu imunitného systému. Vitamín D sa nachádza najmä v rybách, takže ak ho deti nejedia dostatok, odporúčame pridať rybí tuk s vitamínom D. Okrem vitamínu D obsahuje aj ďalšie cenné látky, ako napríklad omega-3.

omega 3

Deti potrebujú kvalitné omega-3 kyseliny

Na rozvoj mozgu a nervového systému, na dobrý zrak a tiež na správnu funkciu srdca. Jednotlivé omega-3 kyseliny sa delia na EPA a DHA. Pre deti je dôležité, aby mali dostatočný príjem kyseliny DHA – tá je pre mozog zo všetkých najdôležitejšia.

Vyberáte rybí olej pre svoje dieťa? Žiadajte vysoký obsah DHA a ovocnú príchuť. Úspech zaručený!

A čo vitamíny rozpustné vo vode?

Ide o vitamín C a vitamíny skupiny B. Tie sa dajú pomerne ľahko pokryť konzumáciou ovocia a zeleniny. Pozor – vitamíny rozpustné vo vode sa v tele neukladajú do dlhodobých zásob. Preto dbajte o to, aby sa zelenina a ovocie objavovali na detských tanieroch niekoľkokrát denne. Opäť platí, že čím viac druhov, tým lepšie.

Čo si z toho vziať?

Vitamíny pre deti od 3 rokov vyberajte starostlivo. Vždy by mal byť prítomný vitamín D a ideálne aj omega-3. Vyskúšajte rybí olej!
 

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pre celú rodinu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa