Ako podporovať imunitu detí pred školským rokom? Dopĺňajte im vitamín D!

Aj keď väčšina z nás žije prázdninami a zdá sa, že naše zdravie nemôže nič ohroziť, je dobré sa pripraviť na jeseň. Podpora imunity by mala byť dlhodobá – riešiť problémy vo chvíli, keď nastanú, je už totiž neskoro. Poďme sa pozerať na to, ako podporovať imunitu detí:

Ako podporovať imunitu detí pred školským rokom? Dopĺňajte im vitamín D!

Kedy je správne začať?

Ideálne je vlastne nikdy neprestať. Väčšina rodičov s príchodom jari a prvými slnečnými dňami prestane deťom podávať výživové doplnky na imunitu, pretože majú pocit, že už to nie je potrebné. 

Po prvé to tak úplne nie je pravda – aj v lete dostáva detská imunita pekne zabrať, len sa o ňu nepokúša nachladnutie, ale skôr hrozia črevné problémy či najrôznejšie reakcie na podráždenie. Po druhé je potrebné si uvedomiť, ako imunitný systém funguje. Nemá tlačidlo vypnúť a zapnúť, ale neustále potrebuje prísun živín, ktoré mu pomáhajú správne fungovať. Pokiaľ mu ich na pár mesiacov v roku zoberieme, bude potom trvať pomerne dlho, než sa znova dostane do formy. 

Myslite na vitamín D – rybí tuk je skvelá voľba

Ako podporovať imunitu u detí prírodnou cestou? Rozhodne pomôže vitamín D. Ten pomáha aktivovať bunky imunitného systému a udržovať ich aktívne. Navyše ho máme kvôli našej zemepisnej polohe pomerne málo a to aj v lete. 

Vynikajúcim zdrojom vitamínu D je rybí tuk. Zároveň ide o najbohatší zdroj, preto sa rodičom toľko pripomína, aby deťom často podávali ryby.

Rybí tuk nenahradí pestrý jedálniček, je však spoľahlivou alternatívou, pokiaľ deti ryby nejedia. Samozrejme, je nesmierne prospešný aj pre dospelých!

Pobyt vonku, dobrá nálada a dostatok pohybu

Imunitný systém je vlastne odrazom toho, ako žijeme. Okrem vitamínu D ho podporia aj iné veci. Veľkú úlohu zohráva duševný stav detí. Už mnohokrát sa preukázalo, že psychika je s naším telom úzko prepojená a problémy na duši sa prejavia aj ochorením tela. 

Kým to počasie dovolí, doprajte deťom čo najviac pohybu na čerstvom vzduchu v prírode. Kvalita ovzdušia a predovšetkým jeho vlhkosť má veľký vplyv na dýchacie cesty, ktoré bývajú pri prvom jesennom prechladnutí zasiahnuté ako prvé. 

 

Premýšľate, ako podporovať imunitu u detí? Vyskúšajte OmegaMarine rybičky!

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pre celú rodinu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa