Viete, ktoré vitamíny na podporu tehotenstva sa vyplatí užívať?

Tehotenstvo predstavuje krásne, ale predsa len trochu náročné obdobie v živote ženy. Tomu by mal zodpovedať aj jej jedálny lístok. Pozrite sa na to, ktoré vitamíny na podporu tehotenstva užívať a ako ich najlepšie doplniť.

Viete, ktoré vitamíny na podporu tehotenstva sa vyplatí užívať?

Kyselina listová prospieva v tehotenstve aj po pôrode

Každej nastávajúcej mamičke je odporúčaný zvýšený príjem kyseliny listovej – vitamínu B9. Aj keď ho nájdeme v mnohých druhoch zeleniny – prirodzene v zelenej listovej zelenine, je problém v množstve, ktoré reálne človek môže prijať vďaka potravinám. Aj keď je ideálne pokryť príjem všetkých živín pomocou stravy, predsa len je pár výnimiek, ktoré je fajn užívať ako výživové doplnky. Vitamín B9 patrí medzi ne. 

Kyselina listová má vplyv na vývoj nervovej sústavy plodu, ale po pôrode je dobrá tiež. Ostatne, mozog bábätka sa vyvíja čím ďalej rýchlejším tempom a na to potrebuje palivo. 

Vitamín D nielen pre dieťatko, ale tiež pre mamičku

Tiež Déčko patrí medzi najlepšie vitamíny na podporu tehotenstva a máme ho všeobecne málo, už len z toho dôvodu, že sa naša krajina nenachádza v oblasti, kde by bol dostatok slnka. Odporúčame doplňovať ho celoročne. V čase dojčenia ho samozrejme dieťa získava s materským mliekom, nezabúdajme ale na fakt, že vitamín D potrebuje aj sama mamička!

Skvelým zdrojom vitamínu D je rybí tuk. Jednoducho vďaka nemu doplníte aj cenné omega-3 kyseliny.

Mastné kyseliny pre správny vývoj mozgu a srdca

Nie sú to vitamíny, ale za dôležité prvky ich považujeme tiež. Nenasýtené mastné kyseliny omega-3 si naše telo nedokáže vyrobiť, napriek tomu ich nutne potrebuje. Omega-3 sa podieľajú na funkcii srdca, mozgu a zraku už od prenatálneho obdobia po celý život. Nájdeme ich hlavne v rybách a rybom tuku. To je dôvod, prečo by dojčiace mamičky mali jesť ryby čo najčastejšie. 

Aké vitamíny obsahuje umelé mlieko? 

Či už žena dojčí, alebo kŕmi dieťa umelým mliekom, môže si byť istá, že o vitamíny ochudobnené nebude. Obidve mlieka sa však trochu líšia. Zatiaľ čo materské mlieko môže byť na niektoré látky bohatšie, neplatí to vždy. Napr. je pozorovaný nedostatok železa v mlieku žien, ktoré majú bábätko staršie ako pol roka.

dojčiaca matka

V tom má umelé mlieko výhodu – o niektoré vitamíny a ďalšie živiny je obohacované. Prečítajte si preto jeho zloženie. V každom prípade môžete byť pokojná, vaše bábätko dostáva tú najlepšiu možnú výživu v každom prípade!

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pre celú rodinu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa