Snažíte sa o bábätko? Nepodceňujte vitamíny na podporu otehotnenia

V období, kedy sa žena snaží počať bábätko, je dobré zamerať sa na jej zdravie detailnejšie. To znamená i prípadnú úpravu jedálnička. Oplatí sa doňho zaradiť tiež vitamíny na podporu otehotnenia.

Snažíte sa o bábätko? Nepodceňujte vitamíny na podporu otehotnenia

Dajú sa všetky živiny získať v pestrom jedálničku?

Áno, dajú. Je však potrebné zhodnotiť to, čo jete, naozaj do hĺbky. Kľúčová je pestrosť. Nie je dobré vynechávať žiadne skupiny potravín – napr. mäso či pečivo obecne. V každej potravine je totiž niečo, čo telo potrebuje. 

Pred otehotnením a behom neho sú niektoré živiny dôležitejšie ako inokedy. Základné vitamíny a minerály obvykle nebýva problém získať z normálneho jedálničku. Dve z nich ale chýbajú aj bežnej populácii:

Kyselina listová alebo vitamín B9

Hoci sa vyskytuje v zelenej zelenine, ako napr. listový šalát, špenát alebo brokolica, je veľmi ťažké získať jej dostatočné množstvo. Kyselina listová by sa mala užívať už niekoľko týždňov či mesiacov pred počatím. Je to hlavný a najdôležitejší zástupca vitamínov na podporu otehotnenia. 

Počas samotného tehotenstva sa môže dávka kyseliny listovej navýšiť a odporúča sa ju nevysádzať ani počas kojenia, kedy prospieva ako maminke, tak aj dieťatku. 

Vyberte si správnu formu kyseliny listovej – tzv. folát. Vo výživových doplnkoch ju nájdeme vo viacerých variantoch, niektoré z nich ale telo nedokáže efektívne zužitkovať a za svoje peniaze získame len časť účinku. 

Vitamín D

Jak už bolo zmienené, niektoré vitamíny chýbajú i bežnej populácii a vitamín D patrí medzi ne. Dôvodov je viac: až moc času trávime v uzatvorených priestoroch, chodíme zahalení oblečením, a naviac žijeme v oblasti, kde je menej slnečných dní. Pre vytvorenie potrebnej dávky vitamínu D by sme mali denne zostať asi 20 minút na slnku, čo je pre mnoho ľudí nedosiahnuteľné. Uvádza sa, že až 9 z 10 našich obyvateľov trpí nedostatkom vitamínu D. 

Pre (nastávajúce) maminky a ženy túžiace po bábätku je vitamín D veľmi prospešný. Ideálne je doplňovať ho formou rybieho tuku – tým totiž získate i ďalšiu nevyhnutnú živinu omega-3, o ktorej si povieme v nasledujúcich riadkoch. 

žena užívajúca vitamíny na podporu otehotnenia

Jedzte veľa rýb, doplníte tak omega-3 mastné kyseliny

Nie sú to len vitamíny na podporu otehotnenia, ktoré je dobré doplňovať. Omega-3 sa nachádzajú hlavne v rybom mäse, ktoré sa bohužiaľ na našich stoloch moc neobjavuje. Ľudské telo si omega-3 nedokáže vyrobiť a tak je hlavne v čase počatia a tehotenstva dôležité zaradiť do jedálničku viac rýb. Alebo užívať rybí tuk ako prírodný zdroj omega-3 a vitamínu D. 

Rybí tuk je prírodný a živiny v ňom majú v tele výbornú vstrebateľnosť. Nemusíte sa ani báť rybieho zápachu alebo pachuti – rybí olej v kapsulách je ich zbavený. 
 

OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pre celú rodinu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa